It is currently Thu Apr 24, 2014 10:16 am



Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page 1, 2  Next
 Pokémon Emerald Compatible? 
Author Message
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Fri Dec 17, 2004 1:35 pm
Posts: 236
Location: Ottawa, Canada
I just received the Pok


Thu Sep 29, 2005 2:54 pm
Profile
Pokemon Ranger
Pokemon Ranger
User avatar

Joined: Tue Aug 09, 2005 1:29 pm
Posts: 627
Location: ^ Turkey. :D ^
Post 
Methinks I have no idea why the messages popped up, but I do know that you have to have the National Dex in Emerald to trade with Colosseum, so that's why you couldn't trade, but again, I have no idea how Colosseum got corrupted or why those messages come up. Did you do something to your Coloseum disc?
<center>Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
Hmm...
HMMM!!!<center>

_________________
omg turkey used lolbomb


Thu Sep 29, 2005 3:43 pm
Profile
Pokemon Ranger
Pokemon Ranger
User avatar

Joined: Sun Aug 07, 2005 5:29 pm
Posts: 553
Location: ...
Post 
interesting. Did anything happen during the trade, like something with the cable or the cartridge? Did you turn off the power of either the Gamecube or the GBA? And what pokemon were being traded, exactly?

_________________
This signature is too big. Please refer to the signature rules


Thu Sep 29, 2005 3:55 pm
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Fri Dec 17, 2004 1:35 pm
Posts: 236
Location: Ottawa, Canada
Post 
Swampert King wrote:
Did you do something to your Coloseum disc?


Nope.

Prophet wrote:
Did anything happen during the trade, like something with the cable or the cartridge? Did you turn off the power of either the Gamecube or the GBA? And what pokemon were being traded, exactly?


1. No, nothing went wrong.
2. Nope - the power was stable.
3. My Lv.12 Emerald Mudkip for My Lv.50 LeafGreen Venusaur which was in Colosseum.


Fri Sep 30, 2005 2:40 pm
Profile
Ace Trainer
Ace Trainer
User avatar

Joined: Sat Jul 09, 2005 1:38 pm
Posts: 286
Location: :noitacoL
Post 
Well, emerald(and of course firered and leafgreen) cannot work with the bonus disc, but since your venusaur is in, leafgreen and firered works, which means emerald should work. It may be your cartridge, since it said

Quote:
As soon as the trade began, a message in Pok


Fri Sep 30, 2005 7:55 pm
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Fri Dec 17, 2004 1:35 pm
Posts: 236
Location: Ottawa, Canada
Post 
CyberX wrote:
Is it a american emerald with a american collosium or canadian (if they have) emerald for canadian collosium?(sorry aint sure if canadian and american games are diffrent). It maybe the wrong launguage/where you got it, ect/


My dad bought the cartridge from a store in Hong Kong over Ebay. If it was incompatible with American/Canadian systems, it wouldn't have worked on my GBA SP.

CyberX wrote:
Btw: Happy Birthday Pokemaster2005!


Thanks. :D


Sun Oct 02, 2005 3:19 pm
Profile
Ace Trainer
Ace Trainer
User avatar

Joined: Sat Jul 09, 2005 1:38 pm
Posts: 286
Location: :noitacoL
Post 
Pokemaster2005 wrote:
CyberX wrote:
Is it a american emerald with a american collosium or canadian (if they have) emerald for canadian collosium?(sorry aint sure if canadian and american games are diffrent). It maybe the wrong launguage/where you got it, ect/


My dad bought the cartridge from a store in Hong Kong over Ebay. If it was incompatible with American/Canadian systems, it wouldn't have worked on my GBA SP.

CyberX wrote:
Btw: Happy Birthday Pokemaster2005!


Thanks. :D

WRONG!. i use my jap games on english systems. jap nintendogds=eng DS, jap emerald, gold, silver, ect=eng gba sp, ect.

gamecube games wont work in diffrent launguage,,...


Sun Oct 02, 2005 3:59 pm
Profile
Gym Leader
Gym Leader
User avatar

Joined: Wed Aug 31, 2005 4:37 pm
Posts: 1906
Location: Some fabulous place
Post 
Single player I think will work with a Jap/Eng system. But, for example, TLOZ4Swords will not work if you have 1 Eng and 1 Jap game. This is what will happen.

*rummages through closet to find electronic piano* Duhn-duhn-dahduhn-dun-dadadadadaaaa-duhnnnnnn....<Death March

-Gardevoir~

_________________
GREAT FLAMING EYEBROWS


Mon Oct 03, 2005 4:28 am
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Fri Dec 17, 2004 1:35 pm
Posts: 236
Location: Ottawa, Canada
Post 
CyberX wrote:
WRONG!. i use my jap games on english systems. jap nintendogds=eng DS, jap emerald, gold, silver, ect=eng gba sp, ect.

gamecube games wont work in diffrent launguage,,...


We're talking about two completely different concepts here. I didn't say that Japanese games wouldn't work on an English system - I only stated that my English cartridge, which was a completely english game, was bought factory-direct from Hong Kong.


Mon Oct 03, 2005 1:17 pm
Profile
Gym Leader
Gym Leader
User avatar

Joined: Wed Aug 31, 2005 4:37 pm
Posts: 1906
Location: Some fabulous place
Post 
It could be a fake...
I know you might think I'm crazy, but it could happen.
-Gardevoir~

_________________
GREAT FLAMING EYEBROWS


Mon Oct 03, 2005 1:20 pm
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Fri Dec 17, 2004 1:35 pm
Posts: 236
Location: Ottawa, Canada
Post 
Gardevoir~ wrote:
It could be a fake...
I know you might think I'm crazy, but it could happen.
-Gardevoir~


Somehow I don't believe it to be a fake. The cartridge and the game itself are identical to other Pok


Mon Oct 03, 2005 1:25 pm
Profile
Ace Trainer
Ace Trainer
User avatar

Joined: Sat Jul 09, 2005 1:38 pm
Posts: 286
Location: :noitacoL
Post 
Pokemaster2005 wrote:
Gardevoir~ wrote:
It could be a fake...
I know you might think I'm crazy, but it could happen.
-Gardevoir~


Somehow I don't believe it to be a fake. The cartridge and the game itself are identical to other Pok


Wed Oct 05, 2005 3:46 pm
Profile
Gym Leader
Gym Leader
User avatar

Joined: Wed Aug 31, 2005 4:37 pm
Posts: 1906
Location: Some fabulous place
Post 
Or maybe your Nintendo doenst like you. My 64 used to freeze at the very wrong times....

-Gardevoir~

_________________
GREAT FLAMING EYEBROWS


Wed Oct 05, 2005 4:08 pm
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Fri Dec 17, 2004 1:35 pm
Posts: 236
Location: Ottawa, Canada
Post 
Gardevoir~ wrote:
Or maybe your Nintendo doenst like you. My 64 used to freeze at the very wrong times....

-Gardevoir~


No, perhaps it doesn't like me.

I just tried it again - I traded my Treecko in Colosseum for my Zigzagoon in Emerald. I lost my Emerald save file again! :evil:


Fri Oct 07, 2005 12:08 pm
Profile
Pokemon Ranger
Pokemon Ranger

Joined: Sun Feb 20, 2005 7:10 am
Posts: 765
Location: That place where burgers are made.
Post 
I believe you have to complete the game to do that. Or perhaps it's just me...

_________________
sweet17: You look like the Farm Fresh guy lol
bloodninja: Well, you look like you ATE the Farm Fresh guy....
bloodninja: Not to mention all the groceries.


Sat Oct 08, 2005 6:03 am
Profile YIM
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Fri Dec 17, 2004 1:35 pm
Posts: 236
Location: Ottawa, Canada
Post 
Neo_Matrix wrote:
I believe you have to complete the game to do that. Or perhaps it's just me...


Alright. I'll try that. :)

I just hope that once I've beaten Emerald, and I go to trade with Colosseum, that I don't lose my Emerald save file again, and all the hard work I went through in completing Emerald as well as training my pokemon have gone to waste. :x


Sat Oct 08, 2005 1:30 pm
Profile
Ace Trainer
Ace Trainer
User avatar

Joined: Sat Jul 09, 2005 1:38 pm
Posts: 286
Location: :noitacoL
Post 
Pokemaster2005 wrote:
Neo_Matrix wrote:
I believe you have to complete the game to do that. Or perhaps it's just me...


Alright. I'll try that. :)

I just hope that once I've beaten Emerald, and I go to trade with Colosseum, that I don't lose my Emerald save file again, and all the hard work I went through in completing Emerald as well as training my pokemon have gone to waste. :x

talking about your emerald makes me wanna go to canada and meet you, and play pokemon with ya! I can help....well..at least i can give you a fee bas i found and then breeded......And i wanna battle you in collosium...............uhhh im getting off topic.

On ToPic!:Neo Matrix, you maybe right! Every time i traded my pokemon from my cartridges they all beated the elite four.

Good Luck Pokemaster2005, and tell us what happens!


Sat Oct 08, 2005 7:02 pm
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Fri Dec 17, 2004 1:35 pm
Posts: 236
Location: Ottawa, Canada
Post 
CyberX wrote:
talking about your emerald makes me wanna go to canada and meet you, and play pokemon with ya! I can help....well..at least i can give you a fee bas i found and then breeded......And i wanna battle you in collosium...............uhhh im getting off topic.


Thanks lol. At least I have one real friend, other than the anim


Mon Oct 10, 2005 2:28 pm
Profile
Bug Catcher
Bug Catcher

Joined: Sun Sep 18, 2005 3:50 pm
Posts: 8
Post 
As per the Colosseum manual, you need to have the Pokedex, and the game saved at a pokemon center, you can not trade shadow pokemon (unless completly purified,) you can not trade poekmon holding mail, or the enigma berry, and you can not trade eggs.

Assuming the above criterion is met, then there is a small trouble shooting secion on page 50 of the manual...If none of that helps, I'd probably write Nintendo a letter asking what's going on, and why it's not working, and in doing so try to be as comepletly descriptive of the problems, and the factors involved.


Sun Oct 16, 2005 10:15 am
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Fri Dec 17, 2004 1:35 pm
Posts: 236
Location: Ottawa, Canada
Post 
Had the Pok


Mon Oct 17, 2005 11:54 am
Profile
Bug Catcher
Bug Catcher
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 10:29 am
Posts: 11
Location: Not here... back in 10 minutes.
Post 
mine just wont trade at all. i hooked it up to emerald AND sapphire. on the screen (tv) it still said 'you need to have saved at a pokemon center to trade' it was saved, and nothing was wrong with any of my games. :(
my latios wants to go to orre region.... {latios}

_________________
My Neopets Username is Firemagedragon!


Fri Oct 21, 2005 4:13 pm
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Sun Jul 31, 2005 10:43 pm
Posts: 117
Post 
heres what i think...maybe your memory card was not made by nintendo. i have had corrupt memory cards for the gamecube that werent official nintendo memory cards...if not, then i still dont know

_________________
{tentacruel} {tropius}


Mon Oct 24, 2005 2:12 pm
Profile
Fails at life
Fails at life

Joined: Sun Jul 08, 2007 8:33 pm
Posts: 159
Location: South Dakota
You can't because embrald is newer and with different data but u can do it on the other game

_________________
Image
Credit does to Medichamrules


Sat Apr 05, 2008 1:12 pm
Profile YIM WWW
Pokemon Ranger
Pokemon Ranger
User avatar

Joined: Mon Aug 20, 2007 7:25 am
Posts: 627
Location: Singapore
One question, is your Emerald cartridge real? I heard there're lots of pirated stuff in Hong Kong. :?


Sun Apr 06, 2008 8:46 am
Profile
Pokemon Ranger
Pokemon Ranger
User avatar

Joined: Mon Aug 14, 2006 9:39 am
Posts: 689
Location: Brazil-Minas Gerais
Maybe your game is fake...
I got a fake ruby that say the same thing when the i start the game...

_________________
Image
Get your custom sprites,avatars and signatures at Froggy's Lilypad!
My Youtube Channel:
http://www.youtube.com/user/Bushin22
Watch,Comment,Rate and Enjoy! ^_^x

*Currently BUSY with real life,so i might take a while to respond messages or RMTs... Sorry,I might be back someday...*


Fri Apr 25, 2008 8:54 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 29 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by STSoftware for PTF.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/acm/acm_apc.php on line 68: apc_store(): Potential cache slam averted for key '57a1085f_global'