It is currently Fri Jul 01, 2016 3:33 pm



Reply to topic  [ 9 posts ] 
 trading sapphirew/fire red.... 
Author Message
Bug Catcher
Bug Catcher

Joined: Fri Nov 02, 2007 5:51 pm
Posts: 1
Location: manila zoo
my cousin has pokemon sapphire and i have pokemon fire red we try trading and we wait too long i think we cant trade/battle our Pokemon..wat should we do????


Fri Nov 02, 2007 6:42 pm
Profile YIM
Pokemon Master
Pokemon Master
User avatar

Joined: Wed Apr 11, 2007 6:46 pm
Posts: 1241
Post 
have you fixed Celio's machine on FR?

Otherwise, it should work, provided you have the correct cable.

_________________
Need homework help? Image Image

"Screw the Ivys, I'm applying to Smogon University!"


Shinies
Ruby: Spinda, Golbat, Duskull
Pearl: Purugly

Want to be an Official Unofficial Psypoke Gym Leader? Sign up today!


Fri Nov 02, 2007 6:45 pm
Profile
Lite Four
Lite Four
User avatar

Joined: Tue Nov 02, 2004 3:03 am
Posts: 3827
Location: Singapore
Post 
The FAQs topic in the FRLG forum section covers all the requirements for trading between versions. Go here and refer to question 15: http://www.psypokes.com/forums/viewtopic.php?t=1379

Here's the portion relevant to you:

Quote:
~Ruby/Sapphire to FireRed/LeafGreen:
In Ruby/Sapphire meet to requirements for trading between Ruby/Sapphire versions and in FireRed/LeafGreen after beating the E4 get the Ruby & Sapphire and give 'em to Celio in the Pokemon Center on One Island.


_________________
ImageImage


Fri Nov 02, 2007 8:35 pm
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Sun Oct 21, 2007 7:57 am
Posts: 102
Location: Floating around, not often here.
Post 
Yup, you definitely can trade with them (I have a couple times). There are problems that could occur but they should be covered in both the Fire Red and Sapphire game manuals, as well as any requirements for trading between the two versions. You will also need a Gameboy Advance, Gameboy Advance SP, or Gameboy Player with a Gamecube and a Gamecube controller for each person, as well as a game boy advance game link cable (although I use an edited Gameboy/Gameboy Pocket link cable). The wireless adapters do not work with Sapphire I'm pretty sure. After all that, it should work. If not, there could be something broken in one of the necessary electronics, but I'm not really much help with that kind of thing. All I have left to say is, read the linking section of the manual a few times over just to make sure everything is being done correctly. Hope this helped.

_________________
Image

Me, my pokemon, and I (Sapphire).

Shinies: All from Diamond.
Alchemy and Byrd, the twin Ponytas.
Hope the Shinx.


Sun Nov 04, 2007 8:20 am
Profile
Pokemon Trainer
Pokemon Trainer
User avatar

Joined: Fri Nov 09, 2007 8:14 am
Posts: 45
Location: philippines
Post 
sora drk lord is my brother and im the 1 who make the question..do all of u mean we have to use a correct or non defective link cable in order to do the trading/battling session??


Fri Nov 09, 2007 9:13 am
Profile YIM
Trivia Champion
Trivia Champion
User avatar

Joined: Sat Mar 10, 2007 5:37 pm
Posts: 3170
Location: clegavel
Post 
jupiter wrote:
sora drk lord is my brother and im the 1 who make the question..do all of u mean we have to use a correct or non defective link cable in order to do the trading/battling session??

That should go without saying - Yes of course you use a working Link Cable. And you have to fix Celio's machine in FRLG to link with Hoenn at all.
- DNA

_________________


Fri Nov 09, 2007 9:57 am
Profile
Pokemon Trainer
Pokemon Trainer
User avatar

Joined: Fri Nov 09, 2007 8:14 am
Posts: 45
Location: philippines
Post 
i have fixed cielos machine very very long long ago..is something my cousin have to fix in sapphire or a machine??like in FRLG??


Sat Nov 10, 2007 2:59 am
Profile YIM
Site Administrator
Site Administrator
User avatar

Joined: Wed Jul 05, 2006 10:32 am
Posts: 1917
Location: Brooklyn, NY
Post 
No, it should work.

Are you using the link cable, or the wireless adapter? Sapphire is only compatible with the cable, not the adapter, sorry to say.


Sat Nov 10, 2007 7:00 am
Profile
Pokemon Master
Pokemon Master
User avatar

Joined: Wed Apr 11, 2007 6:46 pm
Posts: 1241
Post 
Make sure you're using a GBA cable - IIRC, the GBC cable can connect to a GBA but you can't trade over it.

_________________
Need homework help? Image Image

"Screw the Ivys, I'm applying to Smogon University!"


Shinies
Ruby: Spinda, Golbat, Duskull
Pearl: Purugly

Want to be an Official Unofficial Psypoke Gym Leader? Sign up today!


Sat Nov 10, 2007 4:17 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by STSoftware for PTF.