It is currently Sat Dec 03, 2016 7:20 pm



Reply to topic  [ 26 posts ]  Go to page 1, 2  Next
 wfc problems 

wfc problem
I have this problem too 25%  25%  [ 4 ]
I do perfectly fine on wfc 69%  69%  [ 11 ]
I dont go on wfc 6%  6%  [ 1 ]
Total votes : 16

 wfc problems 
Author Message
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Mon Aug 13, 2007 4:23 am
Posts: 112
Location: oompa loompa land
I am having some problems with the wfc on my pokemon diamond. First of all whenever I go to the gts or the battle tower a few seconds after I log in to the wifi, a block comes up saying a communication error has occured and in the battle tower it says that I have been disconnected from wfc, and in the underground and union room it says I dont even get a signal. I have tested the conecction and it is successful, and I am within 5 feet of the wireless router, can someone help me?


Mon Aug 13, 2007 4:35 am
Profile
Psychic Trainer
Psychic Trainer
User avatar

Joined: Thu Jul 12, 2007 10:10 am
Posts: 71
Post 
i do perfectly fine on wifi, but you might want to try turning a computer on, cuz that helps me alot too, gives me a beeter signal, i can log on in more places, yeah...
so try that and see what happens

_________________
<center>Image<center>
Diamond FC Name: Brad
FC: 3179 3324 1115


Mon Aug 13, 2007 6:27 am
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Tue Jun 26, 2007 9:55 am
Posts: 190
Location: Willy Wonka's Choco Factory Eating
Post 
I just got mine and having WFC Problems already!

_________________
hai .


Mon Aug 13, 2007 6:54 am
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2007 8:46 am
Posts: 114
Location: Trying to find a shiny with the Pokeradar
Post 
Or maybe make sure someone isn't using the Internet for, let's say, downloading music. That takes alot of time for the CPU and might slow down your connection. But, yes, turning on the CPU without doing anything to it does help with the signal.



-Froggy

_________________
Image Image
Image
^^Click to join the new Shiny Pokemon forums!^^


Mon Aug 13, 2007 7:38 am
Profile
Pokemon Trainer
Pokemon Trainer
User avatar

Joined: Mon Jul 16, 2007 8:43 pm
Posts: 33
Location: The real question is where are you! >:)
Post df
did you go into your game and instead of going to your game file you go to wifi setting on main screen and plus when you go underground it wont say you have a signal unless you go under there with somone if not it stays red

_________________
-Jon 1074-7304-7380 wifi record 5-3-0

Image


Mon Aug 13, 2007 8:22 am
Profile
Pokemon Ranger
Pokemon Ranger
User avatar

Joined: Fri Oct 08, 2004 8:24 pm
Posts: 521
Location: Cave of Origins, in the Depths of the Abyss
Post 
Some times I have trouble with it during the night (After 10), the rest of the time I'm up it works great. At first it wasn't working all that well, did you check your DS settings for Wi-Fi? The opions to set it up are at the bottom of the main meun on any Wi-Fi DS game.

_________________
ImageImage
TRADE (Lv. 51 Palkia) Sig & TC by me


Mon Aug 13, 2007 8:30 am
Profile
Pokemon Master
Pokemon Master
User avatar

Joined: Wed Apr 11, 2007 6:46 pm
Posts: 1241
Post 
when you log in to wifi, you say it says a com error occured. Does it give an error code?

Also, when trying to connect to the Union Room, you're trying to connect with other DS's in the area, not wifi, which is why you don't get a signal.

_________________
Need homework help? Image Image

"Screw the Ivys, I'm applying to Smogon University!"


Shinies
Ruby: Spinda, Golbat, Duskull
Pearl: Purugly

Want to be an Official Unofficial Psypoke Gym Leader? Sign up today!


Mon Aug 13, 2007 8:30 am
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Mon Aug 13, 2007 4:23 am
Posts: 112
Location: oompa loompa land
I've tried turning on the computer, making sure there is no other interference, but it still wont work, there isn't any error code either, its just a few seconds of connection and then error.


Mon Aug 13, 2007 1:24 pm
Profile
Pokemon Ranger
Pokemon Ranger
User avatar

Joined: Fri Oct 08, 2004 8:24 pm
Posts: 521
Location: Cave of Origins, in the Depths of the Abyss
Post 
Maybe you need the WEP password. If that doesn't work, then I don't know what will.

_________________
ImageImage
TRADE (Lv. 51 Palkia) Sig & TC by me


Mon Aug 13, 2007 1:29 pm
Profile
Pokemon Master
Pokemon Master
User avatar

Joined: Wed Apr 11, 2007 6:46 pm
Posts: 1241
Post 
Groudon King wrote:
Maybe you need the WEP password. If that doesn't work, then I don't know what will.

does you router have some kind of security enabled?

_________________
Need homework help? Image Image

"Screw the Ivys, I'm applying to Smogon University!"


Shinies
Ruby: Spinda, Golbat, Duskull
Pearl: Purugly

Want to be an Official Unofficial Psypoke Gym Leader? Sign up today!


Mon Aug 13, 2007 1:31 pm
Profile
Pokemon Ranger
Pokemon Ranger
User avatar

Joined: Fri Oct 08, 2004 8:24 pm
Posts: 521
Location: Cave of Origins, in the Depths of the Abyss
Post 
Sion9 wrote:
Groudon King wrote:
Maybe you need the WEP password. If that doesn't work, then I don't know what will.

does you router have some kind of security enabled?


Of course. That could be the problem with joky, unless there is no security on his router.

_________________
ImageImage
TRADE (Lv. 51 Palkia) Sig & TC by me


Mon Aug 13, 2007 1:35 pm
Profile
Pokemon Ranger
Pokemon Ranger
User avatar

Joined: Fri Jun 22, 2007 12:19 pm
Posts: 693
Location: On the left side of the street... Take THAT Society!
Post 
Maybe your router isn't compatible with the DS? You could (maybe) connect to it, but can't stay connected...

_________________
<center>Image

http://www.phpbber.com/phpbb/index.php?mforum=bulkywaters <- Go


Mon Aug 13, 2007 1:38 pm
Profile WWW
Gym Leader
Gym Leader
User avatar

Joined: Sat May 12, 2007 6:28 pm
Posts: 743
Location: Ottawa
Post 
Do you need to have wireless internet connection for wifi to work or can you connect, say in a park to any other DS in the world????


Mon Aug 13, 2007 1:39 pm
Profile
Pokemon Master
Pokemon Master
User avatar

Joined: Wed Apr 11, 2007 6:46 pm
Posts: 1241
Post 
thekiller0703 wrote:
Maybe your router isn't compatible with the DS? You could (maybe) connect to it, but can't stay connected...

When you set up the wifi connection (in wifi connection settings), do you get a blue unlocked symbol? And does the "test connection" work?

Cherrygrove wrote:
Do you need to have wireless internet connection for wifi to work or can you connect, say in a park to any other DS in the world????

Those are 2 different things. Wireless internet is connecting to the online servers - GTS, BT, and Friend room. You need wireless internet, either from a router or from the USB Adapter.

In a park, you would connect directly to other DSs, and you don't need any sort of internet connection. You can only connect to other DSs within range, however.

_________________
Need homework help? Image Image

"Screw the Ivys, I'm applying to Smogon University!"


Shinies
Ruby: Spinda, Golbat, Duskull
Pearl: Purugly

Want to be an Official Unofficial Psypoke Gym Leader? Sign up today!


Last edited by Sion9 on Mon Aug 13, 2007 1:44 pm, edited 1 time in total.



Mon Aug 13, 2007 1:42 pm
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Mon Aug 13, 2007 4:23 am
Posts: 112
Location: oompa loompa land
Post 
[quote="Sion9"][quote="thekiller0703"]Maybe your router isn't compatible with the DS? You could (maybe) connect to it, but can't stay connected...[/quote]
When you set up the wifi connection (in wifi connection settings), do you get a blue unlocked symbol? And does the "test connection" work?
Yes I do get an unlocked symbol and the test connection does work, but my computer does have some security, although wouldn't that just prevent me from connecting at all, I know I have connected because I got a globe from mr.goods(sorry all my posts are so long).


Mon Aug 13, 2007 3:32 pm
Profile
Pokemon Master
Pokemon Master
User avatar

Joined: Wed Apr 11, 2007 6:46 pm
Posts: 1241
Post 
you deleted one of the [/quote] tags...

How far away are you from the router? Is your DS getting a good signal (2-3 green bars)?

_________________
Need homework help? Image Image

"Screw the Ivys, I'm applying to Smogon University!"


Shinies
Ruby: Spinda, Golbat, Duskull
Pearl: Purugly

Want to be an Official Unofficial Psypoke Gym Leader? Sign up today!


Mon Aug 13, 2007 6:41 pm
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Mon Aug 13, 2007 4:23 am
Posts: 112
Location: oompa loompa land
Post 
[quote="Sion9"]you deleted one of the quote tags...

How far away are you from the router? Is your DS getting a good signal (2-3 green bars)?[/quote]
I am within about 3-4 feet of the router and I am getting 3 bars.

Edit: I just can't seem to get that qoute thing right


Mon Aug 13, 2007 7:24 pm
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Tue Jun 26, 2007 9:55 am
Posts: 190
Location: Willy Wonka's Choco Factory Eating
Post 
I found out that if you don't have a LAN Connection in your house then no wi-fi but there is the Nintendo Wi-Fi USB Connector for a PC. But for Windows XP ONLY!!

_________________
hai .


Mon Aug 13, 2007 9:05 pm
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Mon Aug 13, 2007 4:23 am
Posts: 112
Location: oompa loompa land
Post 
Oh, i'm not sure how to tell if we have LAN, but I know the wifi USB connector won't work because we don't have windows, we have a mac.


Tue Aug 14, 2007 4:52 am
Profile
Pokemon Master
Pokemon Master
User avatar

Joined: Wed Apr 11, 2007 6:46 pm
Posts: 1241
Post 
Mr.Aqua146 wrote:
I found out that if you don't have a LAN Connection in your house then no wi-fi but there is the Nintendo Wi-Fi USB Connector for a PC. But for Windows XP ONLY!!

Since he has a router, and has managed to get the wifi connection settings set up, I don't think that that's the problem. The problem is most likely with the router, or some firewall or antivirus program.

_________________
Need homework help? Image Image

"Screw the Ivys, I'm applying to Smogon University!"


Shinies
Ruby: Spinda, Golbat, Duskull
Pearl: Purugly

Want to be an Official Unofficial Psypoke Gym Leader? Sign up today!


Tue Aug 14, 2007 8:12 am
Profile
Pokemon Trainer
Pokemon Trainer
User avatar

Joined: Mon Jul 23, 2007 4:35 pm
Posts: 45
Location: My computer
Post 
i have this problem too in certain parts of my house in my room and my basement it works godd but not in other places.


Wed Aug 15, 2007 8:59 am
Profile
Pokemon Master
Pokemon Master
User avatar

Joined: Wed Apr 11, 2007 6:46 pm
Posts: 1241
Post 
Meseta wrote:
i have this problem too in certain parts of my house in my room and my basement it works godd but not in other places.

Maybe interference causes the problem, then?

_________________
Need homework help? Image Image

"Screw the Ivys, I'm applying to Smogon University!"


Shinies
Ruby: Spinda, Golbat, Duskull
Pearl: Purugly

Want to be an Official Unofficial Psypoke Gym Leader? Sign up today!


Wed Aug 15, 2007 9:02 am
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2007 4:25 am
Posts: 134
Location: Hall of Origin
Post 
Sometimes, if you get too far away from your wireless router, the performence begins to suffer. Thus, try to remain closer to the router. That's my advice.

_________________
Diamond 2191 7706 6159 < to trade shinies
Pearl 3265 7613 9860 < to battle


Wed Aug 15, 2007 9:52 am
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Mon Aug 13, 2007 4:23 am
Posts: 112
Location: oompa loompa land
Post 
I do have a wireless phone near the router, so that might be my and meseta's problem, or it's probably just the security.

Edit: I guess I don't need this forum anymore, the reason is probably the security. Someone please lock this

_________________
if a tree falls in the forest, do the other trees laugh at it?
If a weezing explodes in a cave, do the other weezings laugh at it?<center><img src="images/trainercards/joky.png"></center>(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
('')_('') signature to help him gain world domination


Wed Aug 15, 2007 9:58 am
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Tue Jun 26, 2007 9:55 am
Posts: 190
Location: Willy Wonka's Choco Factory Eating
Post 
I finally fixed it! :D

_________________
hai .


Thu Aug 16, 2007 10:54 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 26 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by STSoftware for PTF.