It is currently Wed Apr 16, 2014 7:18 pm



Reply to topic  [ 130 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 HOW TO CLONE IN DIAMOND/PEARL 
Author Message
Ace Trainer
Ace Trainer
User avatar

Joined: Wed May 09, 2007 4:05 pm
Posts: 267
Location: i dunno lol ¯(º_o)/¯
Since a million and a half people keep asking how to clone pokémon and items, I'd figure I'd gather as much information on it as I can in one thread. I don't think we have a guide on it, so I'm going to link to guides on other sites.

As always, please try and do some research on your own before asking questions. Chances are you'll find the answer before someone

* Cloning Guide on GameFAQs
* YouTube search for how to clone

Can we stick to discussing cloning to this thread instead of making more threads about it. Discuss how you do it, your tips and tricks and maybe offer to clone pokémon for those of us who aren't any good at it.

Let's try and keep the Sinnoh forum tidy, okay?

_________________
<center>
<img src="images/trainercards/pixeltwist.png"><img src="http://img.photobucket.com/albums/v497/insanity122/side.png">
<img src="http://tinyurl.com/2p7b96">OMG PSYBLOG!<img src="http://tinyurl.com/2p7b96">

</center>


Wed Aug 08, 2007 5:18 pm
Profile YIM WWW
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2007 4:25 am
Posts: 134
Location: Hall of Origin
Post 
Ok, I use the GTS cloning for my shinies. :D This definitely works if you have the US version, not sure of Jap, UK, Aus, NZ, ect. First, go to the GTS building with a Pokemon you want to duplicate in your party, holding any item you want to clone. (NOTE: It doesn't have to be in the party, but it makes things a bit faster.) Talk to the receptionist straight ahead and enter the Global Trading Room! Select "Deposit Pokemon" and select your Shiny/Rare/Fav/Rare-Item-Holding Pokemon. When you are prompted as to what you are asking for, select either a Lvl 9 and under Mew (not legitly possible) or a Darkrai (any lvl). DO NOT SELECT THE DARKRAI OPTION ONCE IT HAS BECOME AVAILABLE LEGITLY IN MORE COUNTRIES THAN JUST JAPAN, AS GAME FREAK WILL LIKELY MAKE IT POSSIBLE TO OFFER DARKRAI, MAKING A SLIGHT CHANCE THAT YOUR POKEMON COULD BE TRADED. Anyhoo, once you select "Yes" to "Offer Pokemon?" or something like that, LOOK AT YOUR WIFI ROUTER!!! SPECIFICALLY, THE "WLAN" LIGHT. This shows the activity happening between some outside WiFi using application communicating with the WiFi router. At a certain point in the sequence of flashing lights, you must turn off your DS. This varies from router to router, mostly having to do with the fact that the PCs attached to the WiFi routers could be slower or faster. For my cloning process, I would press "Yes" and look up and my LinkSys. First, the WLAN light would flash around eight times quickly. Then, after a short pause when the light is steady, it sometimes (not always) flashes twice quickly. If it flashed twice, there will be a possibility that, later in the sequence, it will flash twice again. These latter flashes are too close to the point when I turn off, so if I see the second duo, I just turn off and try again. Anyhoo, IF I don't see the second duo of flashes, the WLAN light will flash eight times quickly, just like in the beginning. I MUST turn off EXACTLY after the second flash in this part. Tricky, huh? and it varies for eveyone, so don't go expecting to see flashes like I describe here, and then come back and yell your heads off at me for falsifying information. Anyway, if you turn off too soon, your character will be IN FRONT of the receptionist when you reload your game. If you turned off too late OR right on time, you will be walking out of the Global Trading Room. If, right after the sick images of Palkia/Dialga and BEFORE the menu where you select "Continue," you see a blue screen saying "The save file is corrupt. Loading backup." or something along those lines AND you are walking out of the GTR, you have successfully cloned! If you see the blue screen "of death" (because it practically means death when your screen goes blue on your PC) and you're in front of the shexy receptionist, you turned off ALMOST on time, but not quite. It took me about an hour to find the right time, and I was extremely lucky. Anyway, good luck to all who can use this!

_________________
Diamond 2191 7706 6159 < to trade shinies
Pearl 3265 7613 9860 < to battle


Wed Aug 08, 2007 6:51 pm
Profile
Psychic Trainer
Psychic Trainer
User avatar

Joined: Fri May 25, 2007 7:35 pm
Posts: 98
Location: Houston, Texas
Post 
Hmm, I don't think the events can be traded. My legit darkrai has the Classic ribbon so it can't be sent through GTS, as well as now one else has put a Darkrai in the GTS.

But I think the mew 9 and under is safer to "blend" in with the crowd.

When I clone, I wait 7 full rotations (the little clock), and on the 7th, the arrow hand points either at "15 min" (pretending the clock in game is a regular non-digital clock) to "25 min" then cut off the power.

I can clone some people's shiny or legends if they have trouble or are scarred of losing their pokemon.


Wed Aug 08, 2007 7:05 pm
Profile YIM
Pokemon Ranger
Pokemon Ranger
User avatar

Joined: Mon Jul 03, 2006 8:23 pm
Posts: 899
Post 
ive noticed when using this trick that when i turn on the game sometimes i am standing in front of the receptionist, and sometimes walking out the door. but it can work either way (ie it is possible that the trick worked but you still start in front of the receptionist).

as for the darkrai thing, i think SR was getting at the fact that once the darkrai item has been legally handed out, they will almost certainly let people put up darkrai's for trade on the GTS. now we all know that the movie ones cant be put up because of the classic ribbon, but there must actually be a total ban on all darkrais, since there isnt a single one up for trade, even though there do exist item-hacked darkrais out there (just look it up on youtube).

_________________
everything you will ever need to know is in my sig.


Thu Aug 09, 2007 12:05 am
Profile
Pokemon Master
Pokemon Master
User avatar

Joined: Wed Apr 11, 2007 6:46 pm
Posts: 1241
Post 
Cuddles wrote:
ive noticed when using this trick that when i turn on the game sometimes i am standing in front of the receptionist, and sometimes walking out the door. but it can work either way (ie it is possible that the trick worked but you still start in front of the receptionist).

Your location is wherever you last saved. If you last saved in front of the receptionist, that's where you will be. If you took a pokemon out of the GTS then tried to clone, you will come out the door. It can work either way; what matters is that it gives the blue screen of save corruption.

_________________
Need homework help? Image Image

"Screw the Ivys, I'm applying to Smogon University!"


Shinies
Ruby: Spinda, Golbat, Duskull
Pearl: Purugly

Want to be an Official Unofficial Psypoke Gym Leader? Sign up today!


Thu Aug 09, 2007 8:37 am
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2007 8:46 am
Posts: 114
Location: Trying to find a shiny with the Pokeradar
Post 
Thank you so much for showing me the guides! I was trying to find some on google, but they were all bogus.



-Froggy

_________________
Image Image
Image
^^Click to join the new Shiny Pokemon forums!^^


Thu Aug 09, 2007 5:01 pm
Profile
Pokemon Ranger
Pokemon Ranger
User avatar

Joined: Mon Jul 03, 2006 8:23 pm
Posts: 899
Post 
Sion9 wrote:
Cuddles wrote:
ive noticed when using this trick that when i turn on the game sometimes i am standing in front of the receptionist, and sometimes walking out the door. but it can work either way (ie it is possible that the trick worked but you still start in front of the receptionist).

Your location is wherever you last saved. If you last saved in front of the receptionist, that's where you will be. If you took a pokemon out of the GTS then tried to clone, you will come out the door. It can work either way; what matters is that it gives the blue screen of save corruption.


if you turned the game off too late and the pokemon was put up on the GTS (and not in your party) you dont get the blue screen. but if you turn it off too early and the pokemon remains in your party (and doesnt go onto the GTS) then you will get the blue screen even though the trick didnt work.

all im saying is that there are slight variations, and the only way to tell if you have been successful is to check if you have a clone.

to actually add something to this topic, heres a tip on getting the timing right, since ive noticed a lot of people find it tricky....

have a look at what happens when you simply put a pokemon up for trade on the GTS. watch the WLAN light (and dont yet try to turn off the DS). it will flicker a lot at the start, then go solid, then flicker madly for a couple of seconds, then you will hear the music and see the sequence of your pokemon leaving your DS in a pokeball. watch this a couple of times to get used to the flashing sequence just before the end. this is where you will have to turn off the DS - at a certain point in that last flashing sequence. when you are quite familiar with the sequence, you should now try the cloning trick, attempting to turn off the DS at various stages of the flashing sequence. most wont work, but you will eventually get it. then try again - it might take a few more goes to get it right the second time, and then a few more to get it the third time. but after a bit of practicve you should be able to get it right 95% of the time. personally the sequence for me has 4 quick flashes then a couple of long flashes and some more quick ones - i have to turn it off as soon as i see the third quick flash at the start. so its a pretty precise thing, but will be different from router to router. i hope this helps clear it up. the moral of the story is to just keep trying, but in a methodical way.

_________________
everything you will ever need to know is in my sig.


Thu Aug 09, 2007 5:16 pm
Profile
Pokemon Trainer
Pokemon Trainer
User avatar

Joined: Sun Jul 22, 2007 10:12 am
Posts: 44
Location: Florida
Post 
Out of curiosity, is it possible and/or likely to lose your data while attempting to get the correct timing? I've heard that was a big issue in Emerald cloning.

_________________
<img src="http://img.photobucket.com/albums/v284/Alonely/AlonelyTrainerCard.png">
Time: 190:54
Pokémon Seen: 425
Pokémon Caught: 371
Link Trades: 265


Thu Aug 09, 2007 6:45 pm
Profile
Pokemon Ranger
Pokemon Ranger
User avatar

Joined: Fri Jun 22, 2007 12:19 pm
Posts: 693
Location: On the left side of the street... Take THAT Society!
Post 
As far as anyone can tell, there is no chance of your poke getting deleted.

The whole thing is how it copies your poke to the GTS server. After that it deletes it on your game. You have to shut it off at the precise moment when it is saved in the GTS and still in your game.

_________________
<center>Image

http://www.phpbber.com/phpbb/index.php?mforum=bulkywaters <- Go


Thu Aug 09, 2007 6:48 pm
Profile WWW
Pokemon Ranger
Pokemon Ranger
User avatar

Joined: Mon Jul 03, 2006 8:23 pm
Posts: 899
Post 
there is a way to lose a pokemon but you have to be a bit stupid to do it.

when you take back a pokemon you will notice that the WLAN light makes the same flashes. if you turn the DS off at "the right spot" when you are taking a pokemon out it will disappear for good. now, if you are doing this after you already made a clone then youll still be fine since the "original" will still be in your party. but if you dont have a copy of it (eg you clicked too late when trying to clone), then it is gone forever. but i dont think too many people will do this.

_________________
everything you will ever need to know is in my sig.


Thu Aug 09, 2007 8:59 pm
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Sun May 06, 2007 12:13 pm
Posts: 129
Location: The Power Plant
Post 
Is it the same with a router.

_________________
click here to go to my site!
Image


Thu Aug 09, 2007 9:03 pm
Profile WWW
Pokemon Master
Pokemon Master
User avatar

Joined: Wed Apr 11, 2007 6:46 pm
Posts: 1241
Post 
the best trainer wrote:
Is it the same with a router.

is what the same? The flashing lights Cuddles mentioned involved his router...and the connection you have doesn't affect cloning.

_________________
Need homework help? Image Image

"Screw the Ivys, I'm applying to Smogon University!"


Shinies
Ruby: Spinda, Golbat, Duskull
Pearl: Purugly

Want to be an Official Unofficial Psypoke Gym Leader? Sign up today!


Fri Aug 10, 2007 8:52 am
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2007 8:46 am
Posts: 114
Location: Trying to find a shiny with the Pokeradar
Post 
I try to clone over and over again, but I still can't seem to close my DS at the very precise moment. It changes every time. The place that the clock hand stop's at is always different even if I lay my DS on the table and without moving it, do it a couple times.


Could someone PM me and help me duplicate 2 of my PKMN for me?


Thanks in advance!



-Froggy

_________________
Image Image
Image
^^Click to join the new Shiny Pokemon forums!^^


Fri Aug 10, 2007 11:35 am
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Sun May 06, 2007 12:13 pm
Posts: 129
Location: The Power Plant
Post 
Earlier today the weirdest thing happened to me i was trying to clone my shiny salamance and left it there thinking it was safe. This morning i went to take it out and got a mew lvl 1.

Has this ever happened to you guys :?:

_________________
click here to go to my site!
Image


Sun Aug 12, 2007 1:33 pm
Profile WWW
Pokemon Ranger
Pokemon Ranger
User avatar

Joined: Fri Jun 22, 2007 12:19 pm
Posts: 693
Location: On the left side of the street... Take THAT Society!
Post 
Yes, indeed it has. It HAS to be pokesaved, however.

My theory: Tricks the game into thinking the mew is level 1 and legit at the same time.

BTW, your distance from the router is important too. If you find a place in your house that you can clone best, always clone there (or an equal distance away in another direction)

_________________
<center>Image

http://www.phpbber.com/phpbb/index.php?mforum=bulkywaters <- Go


Sun Aug 12, 2007 1:37 pm
Profile WWW
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2007 8:46 am
Posts: 114
Location: Trying to find a shiny with the Pokeradar
Post 
A level 1 Mew?


Buddy! You can bassicly get ANY Pokemon you want on the GTS since everyone duplicates and ask's for Mews lvl 9 and under. :P:P



-Froggy

_________________
Image Image
Image
^^Click to join the new Shiny Pokemon forums!^^


Sun Aug 12, 2007 3:14 pm
Profile
Pokemon Ranger
Pokemon Ranger
User avatar

Joined: Mon Jul 03, 2006 8:23 pm
Posts: 899
Post 
not everyone ;) i ask for darkrais. still, i would never leave something for longer than it takes me to turn the game on and get straight back into the GTS!!

_________________
everything you will ever need to know is in my sig.


Sun Aug 12, 2007 5:29 pm
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Sun Apr 08, 2007 8:07 pm
Posts: 122
Location: just imagine it.
Post 
Mine did'nt work I'll try it again.

_________________
I play Guitar Hero: Aerosmith. Add me and here's my FC: 4597-1845-4478
I play Guitar Hero III: Legends of Rock. Will post my FC later.


Mon Aug 13, 2007 4:27 am
Profile
Pokemon Master
Pokemon Master
User avatar

Joined: Wed Apr 11, 2007 6:46 pm
Posts: 1241
Post 
there is apparently an AR code that allows you to clone...are pokemon cloned using that method considered hacked, or not - should create an exact duplicate of a legit pokemon...

here is the video, and my friend's tested it on his game...

_________________
Need homework help? Image Image

"Screw the Ivys, I'm applying to Smogon University!"


Shinies
Ruby: Spinda, Golbat, Duskull
Pearl: Purugly

Want to be an Official Unofficial Psypoke Gym Leader? Sign up today!


Mon Aug 13, 2007 9:33 am
Profile
Bug Catcher
Bug Catcher
User avatar

Joined: Thu Jul 12, 2007 10:13 pm
Posts: 22
Location: in front of the computer
Post 
i have a way of cloning items but its not like the emerald item cloning wut you do is get ditto in first of party then a pokemon with the item you want to clone and a pokemon with thief get in a double battle transform into your poke with item then swap item pokemon with thief poke mon then thief the item from ditto and you keep the item i got this off a website so its not my credit but it does work
i also need help cloning pokemon i cant clone darkrai because it has a ribbon and i want to clone giratina i tryed cloning 5 times but i cant get it to work so if anyone can help me pm me


Last edited by dialgamast3r on Wed Aug 15, 2007 9:02 pm, edited 1 time in total.



Wed Aug 15, 2007 8:17 pm
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Sun May 06, 2007 12:13 pm
Posts: 129
Location: The Power Plant
Post 
dialgamast3r wrote:
i have a way of cloning items but its not like the emerald item cloning wut you do is get ditto in first of party then a pokemon with the item you want to clone and a pokemon with thief get in a double battle transform into your poke with item then swap item pokemon with thief poke mon then thief the item from ditto and you keep the item i got this off a website so its not my credit but it does work


This only works on the japenese games. Sorry to burst your bubble. :?

_________________
click here to go to my site!
Image


Wed Aug 15, 2007 8:46 pm
Profile WWW
Pokemon Trainer
Pokemon Trainer
User avatar

Joined: Mon Jul 16, 2007 8:43 pm
Posts: 33
Location: The real question is where are you! >:)
Post ghj
ive tried the 7th rotaion thing at 15 min 30 min 45 and just 7 with all in between whats wrong?

_________________
-Jon 1074-7304-7380 wifi record 5-3-0

Image


Wed Aug 15, 2007 9:01 pm
Profile
Dragon Tamer
Dragon Tamer
User avatar

Joined: Sun May 06, 2007 12:13 pm
Posts: 129
Location: The Power Plant
Post 
Yeah ive tried every method and i only cloned twice with the 7:35 method.
But now i clone with an action replay. :D

_________________
click here to go to my site!
Image


Wed Aug 15, 2007 9:14 pm
Profile WWW
Pokemon Trainer
Pokemon Trainer
User avatar

Joined: Mon Jul 16, 2007 8:43 pm
Posts: 33
Location: The real question is where are you! >:)
Post vb
ive cloned 2 times with 1 being just i wasnt paying attention and 1 being a 7:45

_________________
-Jon 1074-7304-7380 wifi record 5-3-0

Image


Wed Aug 15, 2007 9:23 pm
Profile
Bug Catcher
Bug Catcher
User avatar

Joined: Fri Aug 03, 2007 5:46 pm
Posts: 8
Post 
4 me it always works when i turn it off at 8
but it doesnt always get to 8 which is frustrating
but if it does get to 8 i hav the clone :D
ive made over 10 clones in 2 days and a big headache, xD


Thu Aug 16, 2007 8:43 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 130 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by STSoftware for PTF.